Allmän Support.

Har du problem med något du köpt av oss, kontakta oss på support@mullet.se eller ring 0708-59 99 91.

Tänk på att beskriva vad det är som är fel och på vilken produkt samt helst även det faktura eller ordernummer som varan är köpt på.

Produktspecifika problem.

2012-06-14 LAN2 hittas inte på X9SCM & X9SCL efter uppdatering till bios 2.0

Detta är en annan sak som inträffar på en del moderkort på grund av de stora ändringarna i version 2.0 BIOS. Åtgärdas genom att uppdatera EEPROM i LAN1, kontakta oss för att få programvara och instruktioner.

2012-06-13 MRS-481.9 & MRS-491.9 IPMI varnar för låg VDIMM spänning.

Detta fel beror på att IPMI firmware 1.10.0 på X9DRW-iF inte förstår att vi använder 1.35V minnen. Felet åtgärdas genom att uppdatera till firmware 1.10.31 där detta är åtgärdat.

2012-06-07 Felaktig uppdatering av BIOS till version 2.0 på Supermicro X9SC* moderkorten.

Supermicro har under Maj haft BIOS paket på sin hemsida med en bat fil som inte fullständigt uppdaterar bios på X9SCM X9SCL X9SCi X9SCA X9SCD moderkort till version 2.0 Vi har inte märkt några problem med FreeBSD eller Linux men Windows Server 2008R2 fungerade inte alls efter uppdatering. Har du ett av dessa moderkort med BIOS version 2.0 så ladda hem nytt BIOS igen och uppdatera. Kolla så att afudosu raden i bat filen innehåller de tre sista parametrarna enligt nedan.

AFUDOSU.EXE  %1  /P /B /N /K /R /FDT /MER /OPR

Utan dessa parametrar kommer Management Engine firmware inte att uppdateras vilket ställer till med problem för de operativ som har stöd för denna.

BIOS version 2.0 behövs för att kunna använda Xeon E3-1200v2 och kommande Core i3-32xx processorer i dessa kort.

2011-09-12 Min maskin startar inte igen efter BIOS uppdatering. (AMI BIOS på ett Supermicro moderkort)

1. Kortslut JBT1 (cmos clear) med en flat skruvmejsel medan maskinen har strömkabeln urdragen.

2. Hjälper inte detta, använd någon av BIOS recovery metoderna i dokumentet. Tänk på att USB tangentbord inte går att använda under proceduren.

3. Det går att beställa programmerade BIOS chippar, kostnad ca 250:- men det tar ca en månad att få hem en sådan. Artnr: CHP052-8MB och ange vilket bios som skall finnas i chippen.

2009-09-30 Tangentbordet fungerar inte i IPMI KVM konsol under FreeBSD

Ändra "USB Mouse type" till "Other operating systems" i IPMI kortets webb interface. Inställningen finns under: KVM Settings->Keyboard/Mouse

Användbara tips & tricks.

Denna avdelningen kommer att fyllas på med användbar info som våra kunder efterfrågar. Har du något fiffigt tips du tycker borde finnas här så maila det till oss.

2012-06-13   Skapa en USB tumme med bootbar DOS (BootFlashDOS 1.0).

Ett bootbart USB minne är mycket enklare att använda än en CD när man vill uppdatera moderkortets BIOS eller firmware i ett RAID kort eller disk.

Följ instruktionerna här: http://www.softpedia.com/get/System/Boot-Manager-Disk/BootFlashDOS.shtml

2009-02-04   Skapa en USB tumme med bootbar DOS.

Ett bootbart USB minne är mycket enklare att använda än en CD när man vill uppdatera moderkortets BIOS eller firmware i ett RAID kort eller disk.

Saker som behövs:

• Ett litet USB minne utan viktig data, helst inte större än 256MB .
  • Filerna i detta zip-arkiv.
  • En dator som kör windows.

Instruktioner för Windows.

1. Ladda hem zip-filen ovan och packa upp den i ex: C:\USBtumme
  2. Sätt i USB minnet du tänker använda, notera vilken enhetsbokstav det får av windows, i detta exempel antar vi att det är F:
  3. Starta ett kommandoradsfönster i Windows. Starmenyn->Kör skriv cmd i Öppna: rutan.
  4. Gå till katalogen du skapade i steg 1:
    C:
    CD \USBtumme
  5. Formattera USB minnet. Ersätt F: nedan om ditt minne fick en annan enhetsbokstav i steg 2.
    FORMAT F: /fs:FAT
  6. Ta bort alla andra USB anslutna minnen och hårddiskar från datorn. När vi installerar FreeDOS i nästa steg så kan de av misstag bli överskrivna.
  7. Installera FreeDOS på din USB tumme. (Det går bra att kopiera text från webbläsaren till kommandoradsfönstret. Högerklicka så syns menyn)
    makebootfat -o usb -E 255 -1 fat12.bss -2 fat16.bss -3 fat32lba.bss -m mbr.bin root
  8. Kopiera in command.com på USB tummen. Ersätt F: nedan om ditt minne fick en annan enhetsbokstav i steg 2.
    copy root\command.com F:
  9. Klart! Du skall nu ha en USB tumme som bootar DOS. Nu kan du lägga in de firmware uppdateringar du behöver på tummen och det går snabbt och enkelt att uppdatera servrarna.

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Visa priser ink. moms.

Produkter

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Nyheter

Uppdatering staus SSD:er

Vi har fått in hyffsat lager på Samsung SM863 diskar, dessa har 3.5DWPD och bra prestanda, det är fortfarande brist så hur det kommer se ut i framöver är osäkert. Intel har EOL annonserat alla NVMe och SATA diskar som byggger på 20nm G4 flash, dvs P3500, P3600, P3700, & DC S3610, DC S3710 serierna. Ersättarna P4500, P4600 & S4600 verkar inte finnas ute ännu! Ledtider på SAS SSD:er med hög endurance (25DWPD) är 2-3 månader så planera ev inköp noga.

Xeon E3-1200 v6

Då har vi fått in Intels Kaby Lake version av E3 processorerna, som vanligt något snabbare än förra generationen men inget revolutionerande. Största skillnaden är väl att de kan köra minnena på 2400MHz där gamla v5 "bara" körde på 2133Mhz. Intel anger att de är upp till 56% snabbare än Xeon E3-1200v2 som ju bara är 5år gammal!

Fel på Atom C2000 moderkort

Ett fel i Atom C2000 chippen har hittats vilket gör att risken att maskinen skall gå sönder efter ca 1.5år är större än normalt. Mer info om ytbyte av sålda kort etc.

Nya artiklar: